Hegnet 1, Roskilde


Nyt boligbyggeri med 50 lejligheder i Trekroner, Roskilde Bellevue Ejendomsinvest A/S har på ny vundet et kommunalt projektudbud i Trekroner, Roskilde. Adressen er Hegnet 1, 4000 Roskilde.


Bellevue Ejendomsinvest har vundet udbudskonkurrencen bistået af Sweco Architects. Projektet er tegnet som fem punkthuse i to og tre etager med hver 10 lejligheder. Byggeriet bliver i alt 3.480 m2 indeholdende 50 lejligheder, bestående af et mix af 2-, 3- og 4-værelses lejligheder.


Byggeriet vil blive opført med certificeringen Svanemærket. Dette vil sikre et bæredygtigt byggeri med et sundt indeklima. Byggeriet opføres med facader i træ i nordiske træsorter.


Grunden ligger attraktivt og med kort afstand til naturskønne områder omkring Himmelev Bæk. Bebyggelsen vil danne en naturlig afslutning for den omkringværende tæt-lave bebyggelse, men samtidig – i sine forskydninger og mellemrum – bevare mange af de gode kig til bl.a. skovbæltet og engdragene omkring Himmelev Bæk. Afstanden til Roskilde centrum er ca. 5 km, og både RUC og togstationen Trekroner er indenfor gåafstand.


Bygningskroppen forskyder sig i både snit og plan, hvilket skaber en indbydende og omfavnende ankomst. Alle lejligheder får egen altan og hvert punkthus får en fælles tagterrasse. Foruden forskydningen i bebyggelsen nedtrapper punkthusene også i takt med at terrænet falder mod vest.


Byggeriet forventes at stå færdigt i starten af 2023.