Elgårdsmindeparken 1-39, 8362 Hørning19 arkitekttegnede rækkehuse med central beliggenhed i Hørning

Midt mellem Aarhus og Skanderborg, ligger Hørning, tæt på motorvejen og dermed få minutter fra Aarhus. Der er særdeles gode bus- og togforbindelser. Toget kører ca. tre gange i timen og der er gode busforbindelser.

Hørning er en selvstændig og moderne by, der har byens fordele med nærhed til service og tilbud. Samtidig er byen et åndehul med kort afstand til natur.

Byen byder på gode indkøbsmuligheder med indkøbscenter og dagligvarekæder. Derudover kan Hørning tilbyde gode børnepasningsmuligheder: dagpleje, legestue og børnehave.

Bebyggelsen består af 20 hyggelige rækkehuse i ét plan, grupperet i 3 mindre sektioner omkring et grønt fællesareal. Boligerne skaber dermed en beskyttende ryg ud mod de omkringliggende veje. Boligerne er placeret sådan, at alle ankommer og har parkering på enten nord- eller nordøstsiden og har terrasse og have mod syd eller sydvest. 19 af husene er udlejet. 1 hus er frasolgt i forbindelse med opførelsen.

Husene har en flot materialesammensætning, hvor den overvejende del af boligen fremstår med vægflader i hvidfilset murværk (vandskuring), og den lave del i en gyldenbrun træbeklædning. Tagene er belagt med tagpap med listetækning og vinduerne er grå træ/alu. De hvide bygninger giver en lys og imødekommende karakter, og den lavere træbeklædte del af boligerne giver en varm og naturlig karakter til stedet. Der er lagt vægt på, at det er en arkitektonisk kvalitetsbolig, der ikke kræver det store vedligehold.

På boligernes syd- eller sydvestvendte side er der private haver med lave hække.

Bebyggelsen indeholder to typer boliger i varierende størrelser. Type A på 105 m² og type B på 115 m².
Alle boliger har tilhørende carport, udhus og have. Alle boliger har det samme indretningsmæssige princip og materialevalg.

Hele bebyggelsen er lagt an på, at det skal være nemt at bevæge sig rundt i området og i boligerne. Der er ingen trapper eller niveauspring, og boligerne har en klar og overskuelig indretning, hvor det vil være nemt for kørestolsbrugere at komme rundt.

De skrå tage og de forskudte bygningskroppe giver variation og liv i den samlede bebyggelse. Boligerne er udformet med henblik på at skabe fleksibilitet i forhold til brugen af boligerne samt minimal spildplads. Der er også lagt vægt på at opnå stor rumlig kvalitet ved hjælp af gode lysindfald og skrå loft er i hovedrummet.

Den høje del indeholder hovedsageligt de primære rum som stue og køkken/alrum. Her er loftet skråt. Den lavere del indeholder de sekundære rum, og over denne er der mulighed for at etablere et praktisk depotrum.